Skip to content

Interprofessionele training Bewegen Op Verwijzing en HALT2Diabetes – een reportage

In samenwerking met het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Diabetes Liga en de Vlaamse Logo’s, introduceerden we begin 2024 met trots de InterProfessionele Training. Dit kosteloze blended trainingsprogramma werd ontworpen om zorg- en welzijnsprofessionals in Vlaanderen uitgebreid te informeren en te sensibiliseren over de preventiemethodieken HALT2Diabetes & Bewegen Op Verwijzing. Daarnaast reikt deze training handvaten aan om een gesprek over leefstijl aan te gaan. Na een dryrun in ELZ Mechelen Katelijne werd deze training al in 4 eerstelijnszones (Pallieterland, AMALO, ZOLim, Gent) uitgetest en staat ELZ Oostkust in september nog op de planning.

Bekijk de videoreportage

Wij gingen, gewapend met camera en microfoon, op pad bij Eerstelijnszone Gent, één van de vijf pilootregio’s, en sprokkelden enkele reacties en ervaringen van deelnemers.

Over het Pilootproject

Dit unieke blended vormingstraject omvat een e-learningmodule die voor iedereen toegankelijk is. Het traject combineert deze digitale leerervaring met een fysieke interprofessionele training in motiverende gespreksvoering, afgesloten met een terugkommoment. Dit verzekert een zorgvuldige en duurzame implementatie van de preventiemethodieken binnen de eerstelijnszones.

Interesse?

De pilootprojecten lopen op z’n einde, maar je kan nog steeds de e-learning, waarin de 2 preventiemethodieken en een module over het KRACHT-T-model vervat zitten, volgen. Deelnemers kunnen zich gratis aanmelden en de e-learning op hun eigen tempo volgen. Daarnaast biedt de e-learning accreditatiepunten voor apothekers, artsen en kinesitherapeuten

Evaluatie en uitbreiding

Na afloop van de pilootfase, die eindigt in juni, zal een grondige evaluatie plaatsvinden. Afhankelijk van de uitkomsten van deze evaluatie zullen de mogelijkheden voor een bredere uitrol onderzocht worden.

Fact sheets

Ter ondersteuning van het leertraject bieden we ook digitale factsheets aan, die specifiek gericht zijn op diverse beroepsgroepen binnen de zorg en welzijn. Deze factsheets benadrukken de relevantie van de preventiemethodieken HALT2Diabetes en Bewegen Op Verwijzing en zijn ontworpen om breed draagvlak te creëren.

>> Download ze hier

Contact

Questions about a particular topic? Fill out the form below and contace us. 

We respect your privacy. Your information will always be kept confidential.

Related articles