Annuleringsvoorwaarden

Laatst aangepast op 18/4/2024

Algemeen

Om te voorkomen dat personen niet opdagen of laattijdig annuleren voor een opleiding of event, hanteren we annuleringsvoorwaarden. Bij een opleiding of event waar de voorwaarden van toepassing zijn, wordt dit vermeld op de eventpagina. Bij de inschrijving moet de deelnemer actief aanvinken dat die akkoord gaat met onderstaande annuleringsvoorwaarden. Indien de opleiding of het event door VIVEL wordt gegeven op vraag van een organisatie, gelden dezelfde voorwaarden.

Uitschrijving 

Uitschrijven voor een live of blended opleiding en events op locatie, kan: 

  • Tot 5 weken op voorhand: kosteloos

Laattijdige uitschrijving of afwezigheid

Annuleer je laattijdig of ben je afwezig tijdens de betalende opleiding of het event, dan betaal je volgende vergoeding:  

  • Tussen 5 en 2 weken op voorhand: 50% van de deelnameprijs
  • Vanaf 2 weken vóór de eerste opleidingsdag: 100% van de deelnameprijs

Is de opleiding of het event gratis dan hanteren we een verzuimingsvergoeding:

  • 25 euro (excl. BTW) per halve dag.
  • 50 euro (excl. BTW) per volledige dag

Uitschrijven kan alleen schriftelijk door te e-mailen naar opleidingen@vivel.be met als onderwerp ‘Uitschrijven titel opleiding’.  

Vervanging

Als het type van de opleiding of het event dat toelaat, kan je een vervanger sturen die voldoet aan de eventuele deelnemingsvoorwaarden van de opleiding. Meld de vervanging uiterlijk de dag voor de start van de opleiding of het event (vóór 17u) per e-mail via info@vivel.be. Gebruik als onderwerp ‘Vervanger titel opleiding’ en plaats de vervanger in kopie van de mail. De vervanging is pas definitief na schriftelijke bevestiging van VIVEL. 

Ziekte of overmacht

Bovenstaande voorwaarden zijn niet van toepassing in geval van ziekte of overmacht. Is er overmacht of ben je ziek, meld dit dan schriftelijk en zo snel mogelijk via info@vivel.be. VIVEL heeft eindzeggenschap om te bepalen of een situatie als overmacht kan worden beschouwd. Indien de opleiding of het event door VIVEL wordt gegeven op vraag van een organisatie, gelden dezelfde voorwaarden.

Annulering door VIVEL omwille van overmacht

Als een opleiding of event onverwacht niet kan plaatsvinden (bijvoorbeeld door ziekte of overmacht), dan wordt de deelnemer zo snel mogelijk per mail geïnformeerd. In dat geval wordt de opleiding of het event opnieuw ingepland op een latere datum. De deelnemer wordt vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan de herplande opleiding of event. Past deze nieuwe datum niet, dan kan de deelnemer er kosteloos voor kiezen niet deel te nemen. Hiervoor dient de deelnemer ten laatste 1 week na het versturen van de nieuwe uitnodiging kosteloos te annuleren. Dit kan door te mailen naar opleidingen@vivel.be