Skip to content
Wat is de Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood?

De Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood (PZON) en diens context (mantelzorgers en andere naasten) staat centraal binnen de eerstelijnszorg. Het is dan ook belangrijk om rekening te houden met de wensen en levensdoelen van een Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood om een passende zorg te realiseren. Bij meer complexe zorgnoden kan de eerstelijnszorg ingeschakeld worden.

Wat kan jij doen als organisatie om de Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood centraal te stellen?

Vraag jij je af hoe je de Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood het best kan betrekken in jouw team of organisatie? Zoek je gerichte methodieken over hoe je hen doet participeren? De PZON toolbox is wat je zoekt! Je vindt er kennisclips, handvaten en tools om aan de slag te gaan. Deze is nu online beschikbaar op de VIVEL Academie.

Je dient je hiervoor wel eenmalig te registeren op de VIVEL Academie.
Wat doet VIVEL met PZON?

De Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood (PZON) staat bij VIVEL centraal.

VIVEL ontwikkelde naast de PZON-toolbox ook een handleiding om de participatie van Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood in jouw organisatie te realiseren. 

Deze handleiding is in de eerste plaats bedoeld voor zorgraden, maar je kan deze als zorg- en welzijnsorganisatie ook gebruiken om de Persoon met een Zorg- en Ondersteuningsnood centraal te stellen.

Opgelet, om toegang tot de toolbox, kennisclips en handleiding  te krijgen moet je aanmelden op VIVEL Academie en eenmalig inschrijven in jouw organisatie.

>> Ontdek de PZON toolbox.

Ben jij opzoek naar nieuws en activiteiten over PZON bij de zorgraden? Op eerstelijnszones.be vind je allerlei nieuwtjes en activiteiten over de PZON terug. 

Meer informatie?

Wil jij op de hoogte blijven over het traject rond PZON centraal? Volg ons dan op sociale media, of schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief.