Nieuwe brandingscampagne Careēr wil werken in zorg en welzijn aanmoedigen

Eind januari werd de campagne Careēr gelanceerd door Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits samen met de Vlaamse zorgambassadeur Candice De Windt en de sociale partners. Deze campagne wil mensen in Vlaanderen stimuleren om te kiezen voor een job in de zorg- en welzijnssector. Een grote en ambitieuze campagne om het tekort aan werkkrachten in de zorg- en welzijnssector tegen te gaan. Momenteel staan er zo’n 7000 vacatures open, 3500 voor zorgkundigen en verpleegkundigen, 1000 in de kinderopvang en 700 als opvoeder.

Careēr helpt om de sector meer zichtbaarheid te geven. De eerste fase van deze campagne loopt tot 2024. Er wordt dan ingezet op 6 knelpuntberoepen: verpleegkundige, persoonsbelegeider (opvoeder), kinderbegeleider, logistiek assistent, verzorgende en zorgkundige. In de tweede fase ligt de focus op minder voor de hand liggende functies. 

Voor wie?

Deze campagne richt zich op iedereen die professioneel aan de slag wil gaan binnen zorg- en welzijn: mensen zonder of weinig werkervaring, net afgestudeerden binnen zorg en welzijn en mensen die een carrièreswitch willen maken.

Campagne helpen in de kijker zetten?

Wij kunnen allemaal ons steentje bijdragen om deze campagne mee onder de aandacht te brengen. Deel de posters via je eigen kanalen of sociale media. Download hier het communicatiemateriaal.

Interview met zorgambassadeur Candice De Windt

Candice De Windt schaart zich als zorgambassadeur ook achter deze campagne. Ben jij benieuwd naar wie Candice De Windt is en wat ze precies doet voor de eerste lijn? Lees dan zeker het exclusief interview met haar in de volgende nieuwsbrief van VIVEL. Stay tuned!