Griepprik redt ook levens – laat je daarom nu vaccineren, ook voor griep!

Griep treft elke winter gemiddeld 1 op 10 mensen. Een jaarlijkse griepprik biedt de beste kans om zonder de ziekte de winter door te komen.

Nu dit jaar ook het coronavirus circuleert, is griepvaccinatie meer dan ooit belangrijk. Want als een nieuwe piek aan coronapatiënten samenvalt met de jaarlijkse griepgolf, zal dat ziekenhuizen en zorgverleners nog meer overbelasten. Dankzij vaccinatie is er minder kans dat je naar de huisarts moet of in het ziekenhuis belandt met complicaties voor de griep.

De Vlaamse huisapothekers hebben dit griepseizoen al meer dan 1,3 miljoen griepvaccins afgeleverd aan patiënten. Dat is ongeveer 16% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. Meer dan de helft hiervan werden ook rechtstreeks bij je apotheker afgehaald, zonder doktersvoorschrift.

Het griepvaccin wordt ook grotendeels terugbetaald als je behoort tot een van de risicogroepen (65-plussers, mensen met een ernstige chronische aandoening, zwangere vrouwen, mensen met een BMI > 35, mensen die in de gezondheidszorg werken, …) of als je tussen 50 en 65 jaar oud bent.

Oproep

Draag mee de boodschap uit, opdat nog meer burgers hun griepvaccin afhalen in de apotheek en we de druk op het zorgsysteem zoveel mogelijk kunnen beperken.

Kortom: Laat griep ook deze winter in de kou staan!

Alle info voor patiënten kan je terugvinden op www.apotheek.be en voor professionals (en nodige communicatiematerialen) op Griepvaccinatiecampagne: laat griep deze winter in de kou staan – Laat je vaccineren