Skip to content

Webinar partnergeweld en seksueel geweld (sessie 3)

Webinar partnergeweld en seksueel geweld (sessie 3)

16/11/2022

Organisatie: VIVEL

  • woensdag, 16 november 2022 om 19u30
  • webinar - online
  • gratis

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie zag hulplijn 1712 het aantal oproepen over kindermishandeling sterk stijgen en het aantal meldingen over partnergeweld zelfs verdubbelen.

VIVEL pleitte nav de eerst COVID golf, via haar 12 puntenplan, voor meer aandacht voor psychosociale ondersteuning en welzijn, en kreeg ook de opdracht om lessen geleerd uit deze crisis mee uit te dragen naar de eerste lijn. Intrafamiliaal geweld is een complex maatschappelijk probleem, dat een gelaagde en multidisciplinaire aanpak vergt.

Verschillende organisaties in zorg- en welzijn ontwikkelden hierrond een kwalitatief aanbod, en zetten op het thema in. In nauwe afstemming met allerlei partners willen we de kennis en competenties van de eerstelijnsprofessionals over intrafamiliaal geweld aanscherpen. Want vroegtijdige detectie en goede samenwerking tussen zorg- en welzijnsprofessionals op het terrein zijn essentieel om zoveel mogelijk slachtoffers te voorkomen of schade te beperken.

Start webinarreeks

Dit doen we via een webinarreeks met 4 praktijkgerichte sessies. Dit is de 3de sessie.

 

 

> Schrijf je nu in!

Programma

Deze sessie focust zich op partnergeweld en seksueel geweld. Eerst neemt het CAW je mee in de basics rond partnergeweld: we bespreken verschijningsvormen, signalen die je als professional kan herkennen en de belangrijkste actoren op het terrein en hun rol. Het Instituut voor Gelijkheid voor Vrouwen en Mannen (Igvm) en de Zorgcentra na Seksueel Geweld (ZSG) bespreken hun werking inzake seksueel geweld.

Contact

Wens je meer informatie over opleidingen?