Skip to content

Webinar intrafamiliaal geweld: verdiepende sessie partnergeweld en seksueel geweld (sessie 3)

Webinar intrafamiliaal geweld: verdiepende sessie partnergeweld en seksueel geweld (sessie 3)

16/11/2022

Organisatie: VIVEL

  • woensdag, 16 november 2022 om 19u30
  • webinar - online
  • gratis

Vanuit VIVEL ontvingen we tijdens de COVID-19 pandemie signalen dat er in het eerstelijnslandschap nood is aan meer kennis en competenties die leiden tot meer multi- en interdisciplinaire aanpak van intrafamiliaal geweld. In juni organiseerden we (met experten vanuit Domus Medica en SAM vzw) een algemene webinar over het thema. Met een reeks in het najaar van 2022 bieden we verdieping in de drie luiken van intrafamiliaal geweld. Deze webinar focust zich op partnergeweld en seksueel geweld, en bestaat uit twee delen.

> Schrijf je nu in!

In het eerste deel (1u) spreekt het CAW over partnergeweld. Zij gaan dieper in op de verschijningsvormen, signalen die professionals kunnen capteren, hoe dit bespreekbaar maken met de PZON en hoe correct doorverwijzen. Ze vertellen over het bestaande hulp- en ondersteuningsaanbod van henzelf en partners, de ketenaanpak, en juridische aspecten waarmee men rekening moet houden.

In het tweede deel (1u) spreken Heleen de Keyzer (Igvm) en Sarah De Schepper (ZSG Antwerpen) in duo over seksueel geweld. Zij bespreken een aantal belangrijke verschuivingen in het landschap sinds de huidige legislatuur, en focussen hierbij op de taken en het perspectief van de eerstelijnsprofessional. Thema’s als ‘hoe sporenbewarend handelen’, en hoe, wanneer en naar wie correct doorverwijzen staan hierbij op het programma. Daarnaast wordt ook de werking en het aanbod van de Zorgcentra na Seksueel Geweld belicht.

Sprekers:

  • Wim van Campenhout – Inhoudelijke directeur CAW Halle-Vilvoorde
  • Heleen De Keyzer – Attaché Zorgcentra na Seksueel Geweld
  • Sarah De Schepper – Unitverantwoordelijke Zorgcentrum na Seksueel Geweld (UZA)

Moderator:

  • Lie Verrijssen – Stafmedewerker VIVEL

Duurtijd: 2u

Contact

Wens je meer informatie over opleidingen?