Skip to content

Webinar kindermishandeling (sessie 2)

Webinar kindermishandeling (sessie 2)

08/11/2022

Organisatie: VIVEL

  • dinsdag, 08 november 2022 om 19u30
  • webinar - online
  • gratis

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie zag hulplijn 1712 het aantal oproepen over kindermishandeling sterk stijgen en het aantal meldingen over partnergeweld zelfs verdubbelen.

VIVEL pleitte nav de eerst COVID golf, via haar 12 puntenplan, voor meer aandacht voor psychosociale ondersteuning en welzijn, en kreeg ook de opdracht om lessen geleerd uit deze crisis mee uit te dragen naar de eerste lijn. Intrafamiliaal geweld is een complex maatschappelijk probleem, dat een gelaagde en multidisciplinaire aanpak vergt.

Verschillende organisaties in zorg- en welzijn ontwikkelden hierrond een kwalitatief aanbod, en zetten op het thema in. In nauwe afstemming met allerlei partners willen we de kennis en competenties van de eerstelijnsprofessionals over intrafamiliaal geweld aanscherpen. Want vroegtijdige detectie en goede samenwerking tussen zorg- en welzijnsprofessionals op het terrein zijn essentieel om zoveel mogelijk slachtoffers te voorkomen of schade te beperken.

Start webinarreeks

Dit doen we via een webinarreeks met 4 praktijkgerichte sessies. Dit is de 2de sessie

> Schrijf je nu in!

Programma

We starten met een plenaire sessie van Vlaams Expertisecentrum voor Kindermishandeling (VECK) en Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK):

  • Wat is kindermishandeling?
  • Wanneer moet je je zorgen maken als professional?
  • Welke verantwoordelijkheden heb jij zelf?
  • Welke zijn de actoren op het terrein waar je naar kan doorverwijzen & hun aanbod?

Daarna splitsen we op in verschillende breakoutrooms, te kiezen bij registratie.

Contact

Wens je meer informatie over opleidingen?