Skip to content

Archieven: Agenda

Opleidingen

Hoe versterk je de zorg voor jouw patiënten/cliënten die nood hebben aan psychologische zorg in de eerste lijn?

28/06/2022

Wat kan jouw rol zijn als arts, psycholoog, orthopedagoog of welzijnswerker? Wil jij meewerken aan het versterken van de zorg voor patiënten/cliënten die nood hebben aan psychologische zorg in de eerste lijn? Zit je nog met tal van vragen bij de interdisciplinaire samenwerking die hiervoor nodig is? Of weet je niet goed wat men van jou als arts, psycholoog, orthopedagoog of welzijnswerker verwacht binnen de samenwerking van de nieuwe RIZIV Conventie psychologische zorg in de eerstelijn? Feit is: vroegdetectie en vroeginterventie bij psychische problemen bevorderen, vraagt om samenwerking op de eerste lijn. Daarom nodigen we je graag uit voor dit webinar!

Lees meer

Teckno2030 in Action

22/06/2022

Teckno2030 in Action wil de toepassing van de 8 leidende principes vergemakkelijken om de ontwikkeling van zorgzame technologieën te ondersteunen. Daarbij bouwen we samen aan een toolkit voor burgers, gezondheidsprofessionals en technologieontwikkelaars met concrete antwoorden op hun vragen. En een lerend netwerk over de 8 effectiviteitsprincipes om de toepassing ervan te vereenvoudigen.

Lees meer

VIVEL Academie

Het leerplatform dat kwalitatieve opleidingen (e-learnings, webinars,…) en activiteiten (intervisies, evenementen…) aanbiedt, georganiseerd door VIVEL en/of organisaties waarmee VIVEL samenwerkt.

VIVEL Academie

Wegwijs in e-gezondheid

21/06/2022

VIVEL nodigt u uit op het webinar 'Wegwijs in e-gezondheid'. In dit kort webinar lichten we toe wat e-gezondheid is, wat het doel is en waar je je eigen gezondheidsgegevens kan vinden. Dit webinar is toegankelijk voor iedereen.

Lees meer

Intrafamiliaal geweld – webinarreeks

08/06/2022

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie zag hulplijn 1712 het aantal oproepen over kindermishandeling sterk stijgen en het aantal meldingen over partnergeweld zelfs verdubbelen. Vroegtijdige detectie en goede samenwerking tussen zorg- en welzijnsprofessionals op het terrein zijn essentieel om zoveel mogelijk slachtoffers te voorkomen of schade te beperken. Daarom organiseren we een webinarreeks met 4 praktijkgerichte sessies.

Lees meer