Skip to content

Archieven: Agenda

Opleidingen

Webinar kindermishandeling (sessie 2)

08/11/2022

In deze webinar leggen we de focus op kindermishandeling, in samenwerking met Vlaams Expertisecentrum voor Kindermishandeling (VECK) en Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK).

Lees meer

Webinar partnergeweld en seksueel geweld (sessie 3)

16/11/2022

Deze sessie focust zich op partnergeweld en seksueel geweld. Eerst neemt het CAW je mee in de basics rond partnergeweld: we bespreken verschijningsvormen, signalen die je als professional kan herkennen en de belangrijkste actoren op het terrein en hun rol. Het Instituut voor Gelijkheid voor Vrouwen en Mannen (Igvm) en de Zorgcentra na Seksueel Geweld (ZSG) bespreken hun werking inzake seksueel geweld.

Lees meer

VIVEL Academie

Het leerplatform dat kwalitatieve opleidingen (e-learnings, webinars,…) en activiteiten (intervisies, evenementen…) aanbiedt, georganiseerd door VIVEL en/of organisaties waarmee VIVEL samenwerkt.

VIVEL Academie

Symposium doelgerichte zorg

17/11/2022

Deze dag zal gevuld zijn met zowel een plenair gedeelte als workshops. De focus op implementatie staat centraal in het programma. Vragen als ‘Hoe praat je over levensdoelen? Hoe krijg je meer gelijkwaardigheid in de relatie persoon-professional? Hoe maak je ruimte om naast professionele kennis ook ervaringskennis te benutten?’ en veel meer, komen tijdens dit symposium aan bod. Tenslotte zullen ook theoretische kaders en handvaten voor implementatie worden gedeeld.

Lees meer

Ouderenmisbehandeling (sessie 4)

23/11/2022

We starten met een plenaire sessie van Vlaams ondersteuningscentrum voor ouderenmisbehandeling (VLOCO) Wat is ouderenmisbehandeling? Wat zijn de signalen, hoe herken je het? Wat kan jij zelf doen als professional? Welke zijn de actoren op het terrein die jou kunnen ondersteunen? Aansluitend splitsen we op in verschillende breakoutrooms, te kiezen bij registratie.

Lees meer