VIVEL bouwt een digitaal netwerk

Digitaal communicatie-, leer- en deelplatform voor de zorgraden
– schrijf in voor één van de focusgroepen (derde week augustus)

Digitaal platform: noodzaak voor zorgraden

Een digitaal communicatie-, leer- en deelplatform, dat is waar de zorgraden nood aan hebben. Een eigen kanaal om snel en efficiënt te communiceren en informatie met elkaar en met VIVEL te kunnen delen. Om samen aan bestanden te werken, van elkaar te leren en elkaar te ondersteunen. 

Dit alles blijkt uit de kick-of dagen van het lerend netwerk (2019), de bevraging die VIVEL deed in januari van dit jaar, en vooral uit de vele gesprekken die we regelmatig met jullie voeren. Dankzij die veelvuldige contacten hebben we gemerkt dat door de coronacrisis deze nood nog acuter is geworden.

Eerst communicatie, dan leren en delen

VIVEL bouwt dit platform in fases. De eerste fase omvat het communicatiedeel. De vraag vanuit de zorgraden is hoog. Mede omwille van de coronacrisis moet de communicatie snel en adequaat gebeuren. We begrijpen dat jullie willen overleggen, vragen kunnen stellen en ervaringen uitwisselen met collega’s. En ook snel antwoorden van VIVEL verwachten.

Lancering eind augustus

De lancering van het communicatieplatform was voorzien in november maar juist omdat de nood zo groot is, werkt VIVEL nu hard om jullie dit luik tegen eind augustus al ter beschikking te kunnen stellen. Daarna volgt het deel voor leren- en delen..

Focusgroepen met de zorgraden

Dit digitaal platform wordt het werkinstrument van de zorgraden. Jullie mening over de invulling ervan is dus cruciaal. Daarom staan er in de derde week van augustus focusgroepen op de agenda. We moedigen jullie aan om hier actief aan deel te nemen. Tijdens deze focusgroep kan je je eigen inbreng en feedback op onze voorstellen geven. Zo creëren we samen een platform op maat van jullie noden.

Voorstelling verschillende platformen – inbreng van de zorgraden

VIVEL selecteerde al enkele platformen en stelt deze graag aan jullie voor tijdens de focusgroep. 

En we luisteren dus heel graag naar jullie voorstellen, bezorgdheden, ideeën, ervaringen … in het kader van dit platform. 

Zo willen we een diepgaander inzicht krijgen over hoe en met wie jullie vandaag communiceren, leren en delen. Aan de hand daarvan kunnen we de belangrijkste communicatie- leer en deelnoden specifiek uitwerken.

Neem deel aan een focusgroep

We begrijpen dat medewerkers en voorzitters op bepaalde punten andere noden kennen. Daarom voorzien we telkens één focusgroep exclusief voor hen maar evengoed hebben we twee gemengde sessies voorzien. Zo kan je het moment kiezen dat jou het beste past. 

Het aantal deelnemers is beperkt, per focusgroep minimaal 4 en maximaal 8 personen. Snel inschrijven is dus de boodschap! Na inschrijving ontvang je een Zoomlink voor de sessie van jouw keuze.

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op als je hier nog vragen over hebt. We beantwoorden ze graag!